Forbrugernes tro på bedre tider er voksende

Skrevet af admin

19/02/2015

Mest læste i dag

Normalt plejer Danmarks Statistik at registrere et fald fra januar til februar, når man foretager de månedlige forbrugertillidsundersøgelser.

Men på trods af januarudsalgets ophør og en generelt usikker situation i Europa ser danskernes økonomiske optimisme ikke ud til at lade sig knække lige nu.

Forbrugertillidsindikatoren steg nemlig en lille smule fra 9,0 til 9,1, og det er et fingerpeg om, at forbruget endelig kan være på vej op, mener Las Olsen, der er privatøkonom hos Danske Bank.

- Dagens tal er positive og understøtter vores forventning om, at forbruget vil stige i år. Den seneste omgang rentefald giver yderligere medvind til den udvikling.

- Men vi tror fortsat ikke på noget kraftigt forbrugsopsving, som i sig selv vil sende dansk vækst op i højderne, skriver han i en kommentar.

Forbrugertillidsindikatoren udgøres af en række underpunkter, og det er særligt danskernes vurdering af den fremtidige økonomiske situation i husstanden, der har trukket februartallet op.

- Vi vurderer, at den løftede optimisme bunder i de lave energipriser samt de ekstremt lave renter og den fortsatte bedring på boligmarkedet i hvert fald i visse dele af landet, skriver seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingø i en analyse.

Den aktuelle forbrugertillid er den højeste, man har registreret siden august sidste år.

/ritzau/