Forbrugerombudsmand: Pas på fem bil-vurderingssider

Forbrugerombudsmanden advarer nu forbrugerne mod fem bilvurderingssider på nettet. Sagen drejer sig om bilvurderingssiderne www.auto-pris.com, www.bil-vurdering.com, www.bil-pris.com, www.danskebilpriser.com og www.dinbilpris.com.

Det sker efter, at omkring 500 forbrugere i øjeblikket bliver truet med inkasso af et estisk advokatfirma for bilvurderinger, som de ikke mener, at de har bestilt.

Rådet fra Forbrugerombudsmanden er klart: Lad være med at betale, hvis I ikke har bestilt noget.

Ifølge Forbrugerombudsmanden er siderne lavet på sådan en måde, så forbrugerne ikke er klar over, at de indgår en aftale om køb af en bilvurdering. Forbrugerne har heller ikke haft mulighed for at fortryde.

Et meget stort antal forbrugere har siden jul kontaktet Forbrugerombudsmanden, fordi de bliver truet med inkasso for bilvurderinger, som de skulle have "bestilt" på de fem sider fra 24. november 2011 til 13. maj 2013.

Advokatfirmaet sender breve ud i stedet for HBF Nordic OÜ, der hidtil har stået for at kræve betaling for bilvurderinger på nettet.

Firmaet blev stævnet af Forbrugerombudsmanden 30. oktober 2013, fordi Forbrugerombudsmanden vil have rettens ord for, at forbrugerne i en lang række tilfælde ikke har pligt til at betale for bilvurderingerne.

Og at de forbrugere, som har betalt, kan få deres penge tilbage.

I forbindelse med stævningen tilkendegav HBF Nordic OÜ, at det ville sætte opkrævningerne i bero fra 24. oktober 2013. Det er tilsyneladende ikke sket.

- Jeg har fået tilsagn om, at forbrugerne ikke ville blive opkrævet flere penge for bilvurderingerne, før retssagen var afgjort. Alligevel bliver de nu truet med inkasso.

Det er helt uacceptabelt, og jeg vil straks tage kontakt til advokatfirmaet for at få sat en stopper for det, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det kan virke meget ubehageligt at blive truet med inkasso, men jeg vil advare forbrugerne mod at betale pengene, hvis de ikke mener, de skylder dem. De skal i stedet skrive til advokatfirmaet og sige, at de afventer udfaldet af retssagen.

/ritzau/

Dagens Gossip