Forbrugerombudsmanden: Vildledende rabatter hos Inspiration

Forbrugerombudsmanden indskærper reglerne om vildledende markedsføring over for Inspiration.

Forbrugerombudsmanden har indskærpet over for isenkramkæden Inspiration, at betingelser og forbehold, der er knyttet til et tilbud og andre salgsfremmende foranstaltninger, skal oplyses klart og tydeligt, såvel i annoncer som i butikken.

Det sker, efter at en forbruger klagede over, at Inspiration i Illum i en avisannonce og ved skiltning i butikken havde reklameret med tilbuddet "- 20 % på alt 29. nov. – 2. dec."

Ved besøg i forretningen viste det sig imidlertid, at tilbuddet ikke gjaldt for varer, der i forvejen var nedsat. Dette fremgik alene med meget små skrifttyper lodret i hjørnet af annoncen / skiltet, og forbrugeren fandt dette vildledende.

Forbrugerombudsmanden fandt, at udtrykket " 20 % på alt” isoleret set var vildledende, jf. markedsføringslovens § 3, stk. 1, og at forbeholdet om, at det ikke gjaldt i forvejen nedsatte varer – ikke var tydeligt oplyst og derfor ikke opfyldte oplysningskravene i markedsføringslovens § 9, stk. 1, der regulerer salgsfremmende foranstaltninger.

Inspiration har beklaget hændelsen og har taget initiativ til at undgå lignende tilfælde i fremtiden.

Forbrugerombudsmanden har imidlertid indskærpet over for selskabet, at dette ved fremtidig markedsføring af sparbudskaber må drage omsorg for, at budskabet er korrekt, og at eventuelle forbehold og begrænsninger heri er klart og tydeligt oplyst både i annoncer og i butikken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip