Forbrugerpriser steg rekordlavt sidste år

Skrevet af admin

12/01/2015
Det seneste år er de gennemsnitlige priser steget rekordlavt. Fra 2013 til 2014 steg det gennemsnitlige forbrugerprisindeks med 0,6 procent, hvilket er den laveste gennemsnitlige, årlige prisstigning siden 1953, oplyser Danmarks Statistik. For december steg danske forbrugerpriser isoleret med 0,3 procent. Det er en tilbagegang i forhold til måneden før, hvor inflationen lå på 0,5 procent. Over det seneste år er det først og fremmest faldende priser på benzin, tøj og computere, som har bidraget til at trække den danske inflation lavere, lyder det fra senioranalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea. - Faktisk er den eneste grund til, at vi ikke allerede har negativ inflation som i euroområdet, at huslejen over det seneste år er steget relativt meget, vurderer senioranalytikeren.Fra 2012 til 2013 steg priserne 0,8 pct.

Dagens topnyheder

Det seneste år er de gennemsnitlige priser steget rekordlavt.

Fra 2013 til 2014 steg det gennemsnitlige forbrugerprisindeks med 0,6 procent, hvilket er den laveste gennemsnitlige, årlige prisstigning siden 1953, oplyser Danmarks Statistik.

For december steg danske forbrugerpriser isoleret med 0,3 procent. Det er en tilbagegang i forhold til måneden før, hvor inflationen lå på 0,5 procent.

Over det seneste år er det først og fremmest faldende priser på benzin, tøj og computere, som har bidraget til at trække den danske inflation lavere, lyder det fra senioranalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea.

- Faktisk er den eneste grund til, at vi ikke allerede har negativ inflation som i euroområdet, at huslejen over det seneste år er steget relativt meget, vurderer senioranalytikeren.

Fra 2012 til 2013 steg priserne 0,8 pct.