Forbrugertilliden i bedring

Danskernes forbrugertillid har i august taget et ryk i den positive retning. Forbrugertillidsindikatoren fra Danmarks Statistik lander i august på 5,9, hvorimod forbrugertilliden var 3,7 i juli.

Økonomer havde forudset, at man ville se en stigning, men ikke at den skulle blive så stor. De skød kun på et indeks 3,9.

Forbrugerne er positive over for Danmark og familiernes økonomi. De forventer en bedre økonomisk situation om et år.

Og der har også bredt sig et mere positivt syn på Danmarks økonomiske situation lige nu. Forbrugerne vurderer, at den er bedre nu end for et år siden.

Familiernes situation synes forbrugerne dog ikke er særlig god lige nu. De mener, at den er dårligere end for et år siden. Men forbrugerne har stadig en forventning om en bedre økonomisk fremtid. Også når det gælder arbejdsløsheden i Danmark.

Rasmus Gudum-Sessingøhos, økonom i Handelsbanken, er optimistisk over udviklingen.  »Det interessante ved dagens tillidsmåling er, at den kommer i kølvandet på gårsdagens lidt triste tal for detailsalget i juli, som kunne øge frygten for, at løftet i forbrugertilliden blot var et midlertidigt overdrevet sommerfænomen. Med dagens tal øger vi troen på, at tilliden er kommet tilbage,« siger han.

Dagens Gossip