Forbund afviser Real Madrids pokalappel

Foreløbig ser det ikke ud til, at Real Madrid kommer til at spille mere i denne sæsons pokalturnering i Spanien.

Torsdag afviste Det Spanske Fodboldforbund, RFEF, den appel, Real Madrid havde indgivet i forbindelse med udelukkelsen efter den ulovlige brug af spilleren Dennis Cheryshev forleden, da Real Madrid besejrede Cadiz 3-1.

Senere torsdag meddelte Real Madrid dog på sin hjemmeside, at man er gået videre med sagen og har appelleret fodboldforbundets afgørelse til det spanske Tribunal Administrativo del Deporte (Den Spanske Disciplinærkomite for Sport, red.).

Baggrunden for udelukkelsen fra pokalturneringen var, at Real Madrid i en pokalkamp i Copa del Rey mod Cadiz brugte spilleren Denis Cheryshev, som reelt havde karantæne fra sin tid i Villarreal, hvor han i sidste sæson fik tre gule kort i pokalturneringen.

Dagen efter opgøret protesterede Cadiz officielt og indberettede sagen for Det Spanske Fodboldforbund, der herefter skulle tage stilling til det videre forløb i sagen.

Real Madrid meddelte efterfølgende, at man ikke følte, man havde brudt reglerne, da man ikke af fodboldforbundet var gjort opmærksom på, at Cheryshev var karantæneramt.

Real Madrids præsident, Florentino Perez, oplyste videre, at Real Madrid i tilfælde af udelukkelse ville appellere afgørelsen.

Men i et ni sider langt skriv kritiserede forbundet Real Madrid og understregede, at det var klubbens ansvar at være bevidst om, hvem der har karantæne. Samtidig blev Real Madrid idømt en bøde på cirka 44.000 kroner.

Returopgøret i pokalturneringen var sat til at blive spillet den 16. december, og Real Madrid er fortsat med at sælge billetter til kampen, da klubben er overbevist om, at den nye appel vil være succesfuld, skriver AFP. /ritzau/

Dagens Gossip