Forbund: Danish Crown-fyringer er en katastrofe

Skrevet af admin

16/01/2014

Mest læste i dag

Fødevareforbundet NNF kalder det en katastrofe, at Danish Crown samlet kan komme op på at afskedige omkring 800 medarbejdere.

- I bund og grund er det den værste besked, man overhovedet kan få som medarbejder. Hundredvis af kolleger og deres familier går nu en usikker fremtid i møde, siger forbundsformand i Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast.

Han understreger, at der er behov for at finde langsigtede løsninger, så den endeløse række af slagterilukninger ikke fortsætter.

Reaktionen fra NNF kommer efter, at Danish Crown torsdag offentliggjorde, at 472 ansatte vil blive fyret grundet strukturændringer. Det er Danish Crown i Faaborg og Tulip i Faaborg, der lukkes. Oven i vil 350 af de ansatte på slagteanlæg rundt om i landet blive berørt.

Det er færre svin, der er den direkte årsag til, at så mange slagteriarbejdere nu kan se frem til arbejdsløshed. Derfor er den bundne opgave nu at finde løsninger, der vender den kedelige udvikling, mener Ole Wehlast:

- Lukningen af slagterier og de øvrige kapacitetstilpasninger løser desværre ikke det helt overskyggende problem, at der mangler slagtesvin. Og så længe den udfordring ikke bliver løst, vil vores medlemmer være pressede.

I september 2013 forsøgte Danish Crown at få de ansatte til at gå ned i løn og investere pengene i svineproduktionen i stedet, og det kan være, at en sådan løsning får nyt liv.

- Regeringen har med sin vækstpakke i december givet en hjælpende hånd, og det er nu de forskellige parters opgave at sikre, at de muligheder, pakken åbner for, bliver omsat til konkrete handlinger, siger Ole Wehlast.

NNF peger på flere muligheder. Blandt andet har AP-Pension opkøbt landbrug og dermed givet landmændene økonomisk mulighed for at opretholde deres produktion.

- Jeg vil gerne opfordre andre pensionsselskaber til at kigge på lignende modeller. Vi bliver nødt til at tænke ud af boksen og turde gå nye veje, hvis vi vil fastholde dansk fødevareproduktion, siger forbundsformand Ole Wehlast.

/ritzau/