Forbund: Fodgængere bør gå med cykelhjelme med vimpel

Efter flere ulykker, hvor fodgængere er blevet overset og dræbt af lastbiler, kommer Dansk Fodgænger Forbund nu på bane med et alternativt forslag, som man mener vil redde menneskeliv. Der er tale om den såkaldte "Fodgænger-hat," som kort fortalt er en cykelhjelm med en vimpel monteret på toppen, så man bliver synlig for lastbilchauffører.

Selv om idéen lyder helt ude i hampen, så ligger der dødelig alvor bag det humoristiske forslag.

- Det er et nødråb for at få budskabet igennem. Men rent praktisk ville det faktisk også forhindre ulykkerne - problemet er bare, at folk formentlig heller vil dø end gå rundt med såden en hjelm, erkender Mikael le Dous, som er formand for Dansk Fordgænger Forbund over for Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk, ved at klikke her.

Forslaget til den alternative hovedbeklædning til fodgængere kommer efter ulykken i tirsdags, hvor en ældre kvinde blev kørt ned og dræbt, da en lastbilchauffør overså hende i fodgængerfelt i København.

- Det er en ny type ulykker, som vi ikke har været opmærksomme på før. Men det er som med højresvingsulykkerne, fordi lastbilchaufførerne sidder så højt oppe, at de ikke kan se, hvor der befinder sig lige for næsen af dem, siger Mikael le Dous.

Forgængerforbundet ser derfor gerne, at man indretter vejkryds og forgængerfelter anderledes, så lastbilerne skal holde mindst tre meter fra feltet, og chaufførerne derved har mulighed for at se de gående.

- Der går jo nok en en del tid, inden det bliver sådan, så derfor kunne Fodgænger-hatten jo være en mulighed indtil det sker, smiler formanden.

Se billederne af formand for Dansk Forgænger Forbund med Fodgænger-hatten ved at klikke herunder...

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip