Forbund freder Kreuziger: Vi vil ikke straffe ham

Kreuziger fortalte torsdag til sporten.dk, at han i lidt over et år arbejdede sammen med Ferrari, selvom lægen har livstidskarantæne i cykelsporten, og ryttere ikke må arbejde med ham.

Men Kreuziger kan måske slippe for straf. Den 27-årige Saxo-Tinkoff-stjerne har kontaktet det tjekkiske cykleforbund, som han tilhører, og han har fortalt dem om samarbejdet med Michele Ferrari.

Det tjekkiske forbund fortæller fredag formiddag til sporten.dk, at det har hørt Kreuzigers forklaring, men at det ikke vil foretage sig mere i øjeblikket.

- Det tjekkiske cykleforbund vil ikke gøre noget ved denne sag, før vi modtager en officiel besked fra UCI eller anti doping-agenturet, som oplyser, at Roman Kreuziger har testet positiv, siger præsidenten for det tjekkiske forbund, Marián Štetina.

Kreuziger erkendte torsdag, at han har arbejdet sammen med Ferrari, men at han ikke har taget doping på noget tidspunkt. Det var udelukkende træningsprogrammer og medicinske tests, som blev foretaget.

- Roman Kreuzigers statement om sit samarbejde med Dr. Ferrari er et privat statement mellem ham og hans hold, Saxo-Tinkoff. I sit statement benægter Kreuziger at han har brugt ulovlige stoffer. Siden det tjekkiske cykleforbund ikke har andre beviser, vil vores forbund ikke gå ind i denne sag, siger Stetina.

Flere ryttere har tidligere fået karantæne for at have arbejdet med Ferrari, som har forbud mod at arbejde i cykelsporten. Den italienske stjerne Michele Scarponi fik sidste år tre måneders karantæne for at have opsøgt lægen. Det samme skete for italieneren Filippo Pozzato.

Begge karantæner blev udstedt af det italienske forbund CONI, og indtil videre er det kun italienere, der har fået karantæne for at have samarbejdet med Lance Armstrongs tidligere dopinglæge.

Roman Kreuziger vandt fornylig den store forårsklassiker Amstel Gold Race for Team Saxo-Tinkoff. Til sommer kan han efter planen se frem til at blive Alberto Contadors lukusløjtnant til Tour de France.

Team Saxo-Tinkoff oplyser, at holdet har accepteret Kreuzigers forklaring på samarbejdet med Michele Ferrari, og at det ikke får nogle interne konsekvenser.

BNBhar forgæves forsøgt at få en kommentar fra Den Internationale Cykleunion (UCI) for at spørge til eventuelle undersøgelser eller sanktioner mod Saxo-Tinkoff-rytteren.

Dagens Gossip