Forbund fyrer Capello som russisk landstræner

Det russiske fodboldforbund (RFU) har fyret italieneren Fabio Capello som landstræner, oplyser forbundet tirsdag.

Dermed når 69-årige Capello ikke at lede russerne ved verdensmesterskaberne i 2018, hvor slutrunden afvikles i Rusland. Forbundet meddeler, at Capellos kontrakt er afsluttet før tid.

Der er ikke udpeget en afløser, men lokale medier skriver, at CSKA Moskvas cheftræner, Leonid Slutski, er favorit til at tage over.

Capello har længe været på kant med RFU, som ikke udbetalte løn til italieneren i cirka et halvt år.

Konflikten blev først løst, da rigmanden Alisher Usmanov stod bag udbetalingen af de omkring 60 millioner kroner, som RFU skyldte Capello.

Den italienske træner, der har ført klubber som Real Madrid, AC Milan og Roma til nationale mesterskaber, tiltrådte i 2012.

Sidste år røg Rusland meget skuffende ud efter gruppespillet ved VM i Brasilien, og det store land er også kommet skævt i gang med EM-kvalifikationen.

Rusland ligger blot nummer tre i gruppe G med otte point for seks kampe. Senest tabte Rusland skuffende 0-1 på hjemmebane til Østrig 14. juni.

Østrig fører gruppen med 16 point, mens Sverige indtager andenpladsen med 12 point. De to bedste nationer kvalificerer sig direkte til EM-slutrunden i Frankrig næste sommer.

De bedste af gruppetreerne har også en mulighed for at kvalificere sig via playoff-kampe.

/ritzau/

Dagens Gossip