Forbund: Pind bestemmer ikke hvem der interviewer

Man kan ikke som politiker diktere, hvem man lader sig interviewe af.

Det mener formanden for Dansk Journalistforbund, som derfor også finder det bekymrende, at justitsminister Søren Pind (V) agter at boykotte DR's journalist Clement Kjersgaard.

- Jeg mener, han er helt på vildspor, når han vil gøre det. Han kan ikke bestemme og skal ikke bestemme, hvem han vil lade sig interviewe af, siger forbundsformand Lars Werge.

Ifølge Lars Werge kan politikerne vælge, om de vil lade sig interviewe om en given sag eller ej. Men har man først sagt ja til interview, så kan man ikke bestemme, hvilken journalist der skal stille spørgsmålene.

- Det er ikke en minister, der skal sidde og redigere en tv- eller radioudsendelse, siger Lars Werge.

Søren Pinds udmelding kommer på en dag, hvor Clement Kjersgaard først har været i vælten, fordi Alternativets formand Uffe Elbæk var rasende efter et interview med Clement Kjersgaard i magasinet "Hos Clement".

Søren Pind benyttede anledningen til at melde ud, at han helt vil droppe programmer med Clement Kjersgaard, der er kendt for en konfrontatorisk interviewstil.

Ifølge Lars Werge er især den sidste udmelding noget, der bør få Clement Kjersgaards arbejdsgiver, DR, op af stolen.

- Man skal forvente, at arbejdsgiveren tager det alvorligt og tager kontakt til ministeriet og i sidste ende til statsministeren og siger, at det er ikke acceptabelt, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip