Forbund udelukker alle russiske basketball-landshold

Det internationale basketballforbund (Fiba) har onsdag taget drastiske midler i brug for at tvinge det russiske basketballforbund (RBF) til at få styr på forbundets virke.

Fiba har med øjeblikkelig virkning udelukket alle russiske landshold fra at deltage i turneringer eller aktiviteter, ligesom RBF's medlemskab af Fiba også er midlertidigt suspenderet.

- RBF har modtaget et brev fra Fiba, som siger, at alle russiske landshold er blevet udelukket, fortæller Sergei Chernov, ærespræsident i RBF, til det russiske nyhedsbureau Tass.

Ifølge brevet fra Fiba skyldes udelukkelsen, at forbundet ikke har været i stand til at løse de problemer, der har været internt siden tiltrædelsen af en ny RBF-præsident i 2013.

Valget i 2013 blev efterfulgt af beskyldninger om uregelmæssigheder i selve valget, og der har været rejst krav om et omvalg fra domstolenes side. Men endnu er striden ikke løst, og det har nu fået konsekvenser.

EM i basketball for herrer skal spilles i september, og bliver RBF ikke taget til nåde inden, kommer Rusland ikke til at deltage.

Fiba har dog inviteret RBF til møde 8.-9. august, hvor russerne skal komme med en redegørelse, inden det internationale basketballforbund tager en endelig beslutning om Ruslands medlemskab af Fiba.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip