Forbundsformand veksler gerne løn til jobsikkerhed

Det er ikke desto mindre reaktionen fra Fødevareforbundet NNFs formand, efter tillidsmændene på Danish Crown har foreslået en lønnedgang på 600 millioner kroner over fire år.

»Jeg synes det er modigt, og jeg synes, det er flot gået, at de tænker på deres kollegaer og deres fremtid og på, hvordan de kan sikre beskæftigelse i hvert fald de næste fire år,« siger Ole Wehlast.

Udspillet fra tillidsmændene går på, at Danish Crown-ledelsen skal bruge de sparede lønninger til at øge slagtesvinsproduktionen med op til tre millioner svin i løbet af de fire år, hvor de ansatte hvert år går ned i løn med henholdsvis 6,4, 4,7, 3,2 og 1,8 procent.

»De i alt 600 millioner kroner går til at sikre deres eget job i fremtiden og ikke til udbytte til andelshavere eller andet,« siger Ole Wehlast.

Og det er netop i det lys, at NNF-formanden er begejstret for udspillet.

»Man står i den særlige situation, at der også er kommet garantier til gengæld for den lønnedgang. Dels har man lovet fra Danish Crowns side, at man ikke lukker nogen svineslagterier i den periode, hvor aftalen løber, og det er af rigtig stor betydning for slagterimedarbejderne, at de får noget mere tryghed for deres ansættelse,« siger Ole Wehlast.

Forslaget sendes til afstemning blandt medarbejderne inden udgangen af september.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip