Forbytning af inhalator skyld i dopingsag

Danskeren blev testet positiv for Levmetamfetamin på baggrund af en dopingprøve afgivet umiddelbart efter EM-finalen på 400 m fri den 14. december 2012 i Istanbul, hvor Mads Glæsner vandt bronze.

Levmetamfetamine er et stof, som kan virke stimulerende på centralnervesystemet. Stoffet findes eksempelvis i den amerikanske - men ikke den danske - udgave af Vicks-inhalatorer, som bruges mod forstoppelse i næsen.

Mads Glæsner har selv forklaret til Dansk Svømmeunion, at der ved VM skete en forbytning af netop en amerikansk og dansk Vicks inhalator. De to produkter ligner fysisk hinanden.

BT ville gerne have spurgt Mads Glæsner om, hvordan han kunne tage fejl af sin egen og en amerikansk inhalator.

Men BT fanger en travl Mads Glæsner, der ikke har lyst til at udtale sig yderligere.

- Jeg kan ikke udtale mig om sagen. Du må snakke med min advokat eller Dansk Svømmeunion. Jeg er på vej til at boarde et fly, så jeg kan ikke tale med dig. Du må have en god dag, siger Mads Glæsner.

Mads Glæsner har i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion udtalt følgende:

- Det var et kæmpe chok, da jeg blev informeret om den positive test, og det har siden da fyldt utroligt meget i mit liv. Jeg har altid taget stærkt afstand fra alle former for doping og kunne på ingen måde finde på at indtage nogen former for ulovlige stoffer med vilje og med hensigt på at forbedre mine præstationer. Jeg er dog glad for, at der endelig kommer en ende på tingene, og jeg igen kan flytte mit fulde fokus tilbage på svømningen, siger Mads Glæsner.

Mads Glæsner mister sin VM-bronzemedalje og har fået tre måneders karantæne fra det internationale svømmeforbund FINA.

Dagens Gossip