Ford løfter Mondeo op i luksusklassen

Skrevet af Elo Christoffersen

06/09/2013

Dagens topnyheder

Ford har løftet sløret for en helt ny luksus-bil - Ford Mondeo Vignale - som forventes færdigudviklet og klar til produktion tidligt i 2015. Konceptbilen lover en helt ny kvalitetsstandard, unikt design, eksklusive specifikationer og avanceret teknologi.

- Vignale vil være udtryk for det ypperste i Ford-familien, både som produkt og som oplevelse for ejeren, siger Stephen Odell, som er administrerende direktør for Ford i Europa, Mellemøsten og Afrika.

- Ford Mondeo Vignale-konceptet har alle de features, som kunderne fortæller os, de gerne vil have når det kommer til design, kvalitet, avanceret teknologi og eksklusivitet.

Læs også: Ford Mustang får hovedrolle i ny film

Ford har valgt at præsentere den nye koncept-bil i både en sedan- og en stationcar-udgave. Begge er udstyret med særlige 20 tommer Vignale aluminiumsfælge, forkromede sidespejle og dørhåndtag, nyudviklet kølergril og kofanger samt nydesignede tågelygter.

Konceptbilen fremstår i en eksklusiv ’Nocciola’ lakering.

Indenfor er der sæder, armlæn og rat i eksklusiv læder, krompaneler ved dørene og luksus-måtter med særlig kant-dekoration.

Det håndfri kommunikationssystem Ford SYNC med MyFord Touch vil skabe et WiFi-miljø og gøre det muligt at integrere mobilen og andre digitale enheder. Parkeringshjælp med bakkamera gør parkering til en leg ligesom de adaptive LED-forlygter giver optimalt udsyn ved kørsel i mørke.

- Vi har forsøgt at skabe en bil, som trækker på tidens tendenser indenfor mode og arkitektur og med Mondeo Vignale-konceptet synes jeg vi har ramt den helt rigtige balance mellem oplevelsen af kvalitet og tidsløst design, siger designchef hos Ford Europa, Stefan Lamm.

Læs også: Unge bilister får billigere forsikring hos Chevrolet

Ford Mondeo Vignale forventes at blive klar til produktion i 2015.

Se billederne nedenunder...