Fordømmelse af urin-episode i Tour'en

Mark Cavendish troede, det var vand, han fik på sig midt på ruten ved onsdagens enkeltstart. Men det var urin, som en tilskuer sprøjtede fra en flaske og ud på Cavendish. Ud over urinen måtte Cavendish også lægge ører til både piften og buh-råb på etapen.

Hvorvidt episoderne skal ses i lyset af den hændelse, Cavendish var involveret i på tirsdagens etape, vides ikke. Tirsdag kolliderede Cavendish under spurten med hollandske Tom Veelers, der styrtede, og en del ryttere og sportsdirektører spekulerer i, at det kan være denne episode, der har affødt reaktionerne mod Cavendish.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Efter onsdagens etape var der i hvert fald fordømmelse fra sportsdirektører og ryttere ovenpå urin-hændelsen. Indehaver af den gule trøje, Chris Froome, kalder opførslen fra publikum for sørgelig.

- Det smukke ved vores sport er, at publikum kan komme tæt på, og alle kan komme og se på uden at betale for det. Mark er en af de største personligheder i vores sport, nogle hader ham, andre elsker ham, men at gøre noget så dis-respektfuldt som dette er sørgeligt, siger Chris Froome og fortsætter:

- Det er forhåbentlig kun én, der ødelægger det for de mange tilskuere, men det efterlader mig med en dårlig smag i munden. Og en dårlig smag i Marks mund, siger Froome.

Også onsdagens etapevinder, tyske Tony Martin, fordømmer episoden.

- Jeg kunne næsten ikke tro på det, da jeg hørte det. Jeg ved ikke, hvilke personer, der kan finde på sådan noget. Det gør mig virkelig ked af det. Jeg er sikker på, at det ikke er cykelfans, der kan finde på sådan noget. Det er kun én eller to personer, der har gjort det, siger han.

LÆS OGSÅ: Utilfreds cykelfan kastede tis på Mark Cavendish

Mark Cavendish' holdkammerat fra Omega Pharma-Quick Step, Jerome Pineau, lagde ikke fingre imellem, da han kommenterede sagen på twitter.

- I går var jeg så stolt over støtten, men i dag skammer jeg mig . Skammer mig over, at min ven Cavendish fortæller mig, at publikum piftede af ham og endda overhældte ham med urin, skriver han på twitter.

Omega Pharma-Quick Step-boss Patrick Lefevere forslår, at de to kamphaner fra i tirsdags skal vise, at de er blevet gode venner i håb om, at det kan mildne publikum.

- Det er virkelig ærgerligt og sørgeligt. Jeg har altid troet, at cykelfans var gentlemen og engagerede mennesker. Mark er ked af det, ikke vred, bare ked af det. Det er svært at beskylde nogen. Der er mellem 100-2000.000 tilskuere, og kun én enkelt besluttede at gøre dette, siger Lefevere.

- Måske er løsningen et håndtryk mellem Cavendish og Veelers for at lukke sagen. For dette skal løses, siger Lefevere, mens sportsdirektør på holdet, danske Brian Holm, beskylder medierne for at piske en stemning op omkring Cavendish.

- Jeg kunne ikke se, at det var urin, men jeg kunne høre, at tilskuerne var negative. Så tillykke til medierne for at få det til se ud, som om Mark var skyld i styrtet i tirsdags, siger Holm og fortsætter:

- Alle sagde, at det var "Cav, Cav, Cav", der var skyld i det. Også selv om løbsledelsen sagde, at han ikke gjorde noget forkert. Styrt er jo en del af løbet, og Cavendish kunne aldrig finde på at vælte nogen med vilje.

Mark Cavendish har ikke kommenteret episoderne på onsdagens etape.

 

 

 

Dagens Gossip