Forelsket lærer i retten for at bortføre 15-årig elev

Det vakte stor opsigt, da den britiske matematiklærer Jeremy Forrest i midten af september flygtede med skolepigen Megan Stammers fra hjembyen Eastbourne til Frankrig.

Mandag er retssagen mod ham begyndt, hvor 30-årige Forrest står tiltalt for bortførelse af en mindreårig. Han erklærede sig den 25. januar i år uskyldig i anklagerne - en påstand han siden hårdnakket har holdt ved.

Mandag morgen ankom Jeremy Forrest til Lewes Crown Court i Lewes, England, hvor sagen skal under hammeren.

Den britiske matematiklærer blev anholdt af politiet i byen Bordeaux i Frankrig tilbage i september 2012 efter at være blevet eftersøgt over hele Europa.

Jeremy Forrest og Megan Stammers blev angiveligt fundet, efter at lærerens far på en pressekonference fremsatte en følelsesladet appel til sin søn om at give lyd fra sig.

Det britiske politi sagde dengang til BBC, at de to blev fundet som en resultat af mediernes store interesse for flugten.

I begyndelsen afviste fransk politi at pågribe Jeremy Forrest, da man i Frankrig ikke betegner en 15-årig som mindreårig. Den seksuelle lavalder i Storbritannien er derimod 16 år.

Men efter pres fra de britiske myndigheder blev han anholdt og varetægtsfængslet i Bordeaux, mens pigen blev sendt hjem til sine forældre.

Den 4. oktober besluttede en fransk domstol så at udlevere den forelskede matematiklærer til sit hjemland.

Forrest, som er gift med en jævnaldrende kvinde, står nu overfor en tiltale for bortførelse af en mindreårig. Hvis han findes skyldig, kan han få tre års fængsel.

Veninder til Megan Stammers på Bishops Bell School i Eastbourne i det sydøstlige England sagde i september til flere medier, at det var indlysende, at hun frivilligt var sammen med matematiklæreren.

Megan har altid "hængt omkring" Jeremy Forrest, lød det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip