Forening: Strengere børneattest skader integrationen

Skrevet af admin

13/04/2016

Mest læste i dag

Det kan give store problemer for dansk foreningsliv, hvis det bliver en realitet med Dansk Folkepartis beslutningsforslag om, at alle, der arbejder med børn under 15 år, skal fremvise pletfri børneattester fra de seneste ti år.

Det mener idrætsorganisationen DGI, som sammen med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), opfordrer politikerne til at gå imod beslutningsforslaget.

For ikke alene vil det gå ud over de udenlandske statsborgere, som eksempelvis ønsker at arbejde frivilligt som trænere, eller den danske statsborger, som har været bosat i udlandet - det vil også ramme de unge, lyder det fra DGI-formand Søren Møller.

- Det er et skidt signal at sende til en pige fra Afghanistan, som kommer til landet som otteårig og gerne vil være frivillig træner i den lokale forening som 15-årig. For det vil hun jo ikke kunne, hvis det står til DF.

- Det er et unødvendig forslag – børneattesten er jo ikke en garanti for, at der ikke sker noget. Børneattesten er bare et af mange redskaber til, at der ikke sker overgreb mod børn, siger han.

Ifølge ham vil forslaget ligefrem spænde ben for integrationen i Danmark:

- Foreningslivet er væsentlig nøgle til integration. Her sender vi et signal til mennesker, der gerne vil være frivillige, at de ikke kan være med i det danske samfund.

Ifølge DF's børneordfører, Pernille Bendixen, handler det om sikkerhed.

- Vi vil ikke have, at flygtninge, der ikke kan fremvise en attest, bliver ansat med en blank attest. Det er ikke rimeligt, og det er at bringe børns sikkerhed i fare.

- Det skal selvfølgelig ikke gå ud over alle indvandrere. De, der har boet her i ti år, skal have lov til at arbejde i foreningslivet på lige vilkår med andre. Så det er primært flygtninge.

Pernille Bendixen afviser dog ikke at bløde forslaget op.

- Lige nu har vi sat en grænse på ti år, og så må vi se, hvad der sker i forhandlingerne.

En børneattest viser, om en person har fået domme eller bøder for at have krænket et barn under 15 år seksuelt. Kravet om børneattest blev indført 1. juli i 2005.

Dansk Folkepartis beslutningsforslag behandles i Folketinget torsdag 14. april.

/ritzau/