Forestilling skal få flere danskere til at bolle

Mungo Park i Kolding vil have os til at bolle mere. Og det sker med en vejledningsforestilling, der har urpremiere den 22. februar.

Elle Belle Bolle henvender sig til voksengenerationen, som har behov for at få genopfrisket, hvad det hele går ud på.

Inspireret af 70’ernes Elle Belle Bolle Bog har instruktør Lasse Bo Handberg og Mungo Park Koldings ensemble i fællesskab udviklet et lynkursus i menneskets seksualitet, hvor gammel lærdom krydres med nye tricks.

I 1970’erne sad frigjorte forældre og fortalte deres små poder historien om ”pik” og ”kusse”.

Blomsten og bien var for længst pensioneret til fordel for den ægte vare. Således kunne junior få styret sin nysgerrighed ved at studere billedgallerier med overskriften: Sådan boller man.

Målet var en endnu friere generation med en naturlig, afslappet og ikke mindst instinktiv tilgang til sex. Men noget gik galt, skriver Mungo Park.

I dag sidder selvsamme børn rundt om i Parcelhus-Danmark. Nu er de voksne og kan ikke rigtig finde ud af det dér.

Forældrenes visdomsord er glemt, og datidens frisind er forduftet.

Sex er ikke længere så lige til. ”Hvordan”, ”hvorfor” og ikke mindst ”hvornår” har kompliceret Elle Belle Bolle-legens ellers så simple regler.

Fitnesshold, rengøringsskemaer og selvrealiseringskurser har presset sex faretruende tæt på nedrykningsstregen. En tapper lille fanskare forsøger desperat at få pikken tilbage i målet, men er det for sent?

Har danskerne mistet deres seksualitet et sted mellem fortidens frigørelse og nutidens sammenstød mellem porno, pinlighed og puritanisme?

En ting er sikker ifølge Mungo Park. Der må ske noget. Tiden er inde til en 2’er.

Medvirkende i forestillingen er balndt andet Jesper Riefensthal, Maja Juhlin, Frank Thiel og Lea Baastrup.

Egnsteatret i Kolding lover - med glimt i øjet - fuld tilfredsstillelse eller pengene tilbage med forestillingen Elle Belle Bolle.

Dagens Gossip