Forfatter: Forkert oplysning i Aller-undersøgelse

Skrevet af admin

28/06/2014

Mest læste i dag

Aller-koncernen fyrer dem, der gjorde det beskidte arbejde og skåner dem, der tjener pengene.

Det mener journalist og forfatter Ken B. Rasmussen, der med sin bog "Livet - det forbandede" fik hele skandalen om ugebladet Se og Hør til at rulle.

- Hvad hele denne hersens undersøgelse viser, får vi nok aldrig at vide. Det vi bliver oplyst om, er selvfølgelig kun det, der ikke forstyrrer det primære for en koncern som Aller: At dem der tjener pengene ikke lider overlast. Så ofrer man i stedet dem, der gjorde det beskidte arbejde, siger Ken B. Rasmussen.

Aller fyrede fredag en redaktionschef, en regnskabsmedarbejder og journalist. Det skete efter Aller-koncernens interne advokatundersøgelse af, hvem der vidste hvad og havde ansvaret for brug og aflønning af den såkaldte tys-tyskilde.

Mod betaling forsynede tys-tys-kilden Se og Hør med ulovlige oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort. Det undrer Ken B. Rasmussen, at den interne undersøgelse slår fast, at samarbejdet med tys-tys-kilden begyndte i efteråret 2008.

- Lidt pudsigt, at de mener, at samarbejdet med tys-tys-kilden først begyndte i efteråret 2008. Det er naturligvis forkert, da det begyndte i maj 2008. Det eneste en så eklatant fejl dog gør, at kompromittere hele undersøgelsen, siger Ken B. Rasmussen.

Ken B. Rasmussen var selv ansat på Se og Hør fra 1. august 2007 og til oktober/november 2011. Han venter, dog at politi og anklagemyndighed kommer dybere ned i skandalen.

- Nu venter vi så på politiet og anklagemyndigheden. Her indgår for øvrigt også - i modsætning til Aller-undersøgelsen - Kasper Koppings, Henrik Qvortrups, Kim Henningsens og tys-tys-kildens udsagn for at nævne nogle få, men vigtige, aktører, siger Ken B. Rasmussen.

Henrik Qvortrup og Kim Henningsen er tidligere chefredaktører på Se og Hør, og de er begge sigtede i den omfattende skandale.

/ritzau/