Forfatter raser efter indlæggelse: Hospitalet var en svinesti

Det der skulle have været en simpel akillesoperation, blev i stedet forvandlet til et indblik i uhumske forhold på Hvidovre Hospital i København for journalisten og forfatteren, Morten Sabroe. 

I et indlæg på Facebook beskriver han, hvordan det var umuligt at komme på toilettet, fordi de ikke var rengjorte for blod og afføring. 

Samtidig var der så travlt på afdelingen, at patienter med stærke smerter var overladt til sig selv, fortæller han. 

- Jeg blev rullet op på afdeling XXX af en portør og anbragt på en stue med to benamputerede og en patient der havde benet fuldt af skruer og som konstant stønnede og skreg af smerte. Jeg lå i min seng og ventede på at der kom en sygeplejerske og fortalte hvad planen for mig var, skriver han.

- Jeg ventede en time. Der kom ingen. Jeg ventede to. Stadig ingen. Jeg hev i klokkesnoren (det samme gjorde patienten der skreg af smerte). Ingen, skriver Morten Sabroe i indlægget, der er blevet delt og kommenteret flittigt. 

Men det største chok fik han, da han ville på toilettet. Det var tilsyneladende umuligt at finde et, der var rent. 

- Så skulle jeg på toilettet. Jeg åbnede døren. Der stank af urin. Der var blodpletter på sædet og på gulvet. Der var lort i tønden. Jeg gik ud på gangen og fandt en sygeplejerske: ”Toilettet er en svinesti, jeg nægter at bruge det.” ”Så brug det på stue 16,” sagde hun.

- Jeg gik på krykker hen til stue 16, jeg åbnede døren til toilettet. Der stank. Der sad afføring i tønden. Jeg gik tilbage. Jeg så i gulvet, det var fuldt af snavs og pletter fra hvad som helst. ”Fy for helvede en svinesti I har her,” sagde jeg til sygeplejersken. ”Findes der et toilet der er rent?” Intet svar. Jeg gik ind og satte mig i sengen, skriver han om oplevelsen. 

Morten Sabroe ville afbryde sin indlæggelse, fordi han frygtede for sit helbred på grund af de uhumske forhold, men i sidste ende blev han overtalt til at blive. 

I indlægget sammenligner han hospitalet med et i Bagdag, men efter at have talt med oversygeplejersken om sin oplevelse, kunne han konstatere, at de var presset til det yderste på grund af underbemanding. 

- Inden jeg blev udskrevet talte jeg med den nye afdelingssygeplejerske. Hun sagde: ”Jeg har så ondt af sygeplejerskerne, vi er fuldstændig underbemandet, de er stressede og arbejder utroligt hårdt. Ofte har de har ikke tid til frokost, og de kan de heller ikke komme på toilettet når de har brug for det, skriver Morten Sabroe i indlægget, der kan læses i sin helhed HER. 

Har du også erfaringer med beskidte hospitaler, vil vi gerne høre om din oplevelse. Send en mail til [email protected]

Dagens Gossip