Forgæves dansk EM-kamp mod volley-overmagten

Trods en absolut godkendt indsats var det danske volleyball-landshold chanceløs mod Italien i første kamp ved EM på hjemmebane.

Dansk herrevolleyball håber, at EM på hjemmebane kan blive det gennembrud, sporten herhjemme har sukket efter i snart mange år.

Det var dog ikke ventet, at gennembruddet ville komme i åbningskampen i Odense mod Italien, der vandt bronze ved De Olympiske Lege i London sidste år.

Og miraklet udeblev da også, selv om det danske mandskab gik løs på overmagten med krum hals. I en entusiastisk kulisse i Arena Fyn lagde Danmark ud med at komme foran 3-0 i første sæt, og hjemmeholdet var med hele vejen mod deres langt mere profilerede modstandere til sættets afgørelse, der dog som ventet faldt ud til italiensk fordel, 25-22.

Også i andet sæt startede det danske team godt og førte 10-9. Men en række danske fejl lukkede italienerne ind igen, og disse udfald var i det hele taget forskellen på italiensk verdensklasse og det, der ligger et niveau eller to under, som Danmark gør.

Lynhurtigt førte Italien 16-10, og så var også det sæt afgjort til italienernes fordel, der herefter kørte en kontrolleret og sikker sejr på 3-0 (25-22, 25-17, 25-15) i hus.

Det var nu heller ikke ventet, at Danmark for alvor kunne gøre noget ved et af Europas allerbedste volleyball-landshold, der har været et forbillede i sporten i mange år. Hvis Danmark skal gøre sig håb om at gå videre fra indledende runde i EM-turneringen som et af de tre hold ud af fire, skal man sætte sin lid til, at danskerne på søndag kan besejre Hviderusland i sidste gruppekamp.

Forinden gælder det dog Belgien, der i sin gruppekamp vandt over hviderusserne, og som Danmark møder lørdag i Odense.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip