Forgæves dansk Vuelta-angreb da trøjen skiftede ejer

Det blev spanske Daniel Moreno fra Katusha, der vandt fjerde etape af Vuelta a España. Det var et stort set samlet felt, der kom i mål, og spanieren vandt foran Fabian Cancellara og Michael Mathhews. 

Men det var det, der skete lige efter, at Moreno kom i mål, der tiltrak sig opmærksomheden. For pludeslig stod Astanas Vincenzo Nibali som leder af klassementet i stedet for Chris Horner (RadioSchack-Leopard), der ellers havde førertrøjen. Horner kom ind blot seks sekunder efter feltet, hvor Nibali sad, og dermed sikrede Nibali sig førertrøjen med samlet tre sekunder ned til Horner.  

Med danske briller gjorde Alex Rasmussen sig igen bemærket, da danskeren kom med i et tidligt udbrud med fire andre ryttere i et udbrud, der så ud til at være nogenlunde holdbart. Da det var størst, var forspringet oppe på syv og et halvt minut efter 90 kilometer af etapen. 

Men Rasmussen måtte dog bøje sig, da de skulle bestige den frygtede Mirador de Ezaro-stigning med 34,4 km til mål. Med en gennemsnitlig stigning på 13,1% og visse steder helt op på 30% var det noget af en prøvelse for visse ryttere, der måtte stå af cyklen og trække det sidste stykke op.   Og det blev det også for den danske Garmin-Sharp-rytter, der måtte slippe.    - Ideen var at komme med over. Vi ville gerne have haft fire-fem minutter, inden vi ramte den stejle mur. Alle, selv sprinter-etaperne, er hårde, og nogle gange skal man tage chancen, sagde Alex Rasmussen til TV2 og slog fast, at han gerne vil i udbrud igen.  - Jeg vil gerne prøve igen, men det er jo ikke altid nemt at ramme det helt præcist, sagde Rasmussen til TV efter etapen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip