Forhandlere indgår aftale om øget sikkerhed på tøjfabrikker i Bangladesh

Det er tøjforhandlerne H&M, C&A, Primark og Zara, der har indgået aftalen om brand- og bygningssikkerhed med Den Internationale Arbejdsorganisation, fagforeninger og andre lobbygrupper. Ifølge Reuters har forhandlingerne stået på siden kollapset nær hovedstaden, Dhaka, 24. april.

Mandag valgte tekstilindustriens hovedorganisation i Bangladesh, Bangladesh Garment Manufacturers and Exporters Association, af sikkerhedsmæssige årsager at lukke hundredvis af bangladeshiske tekstilfabrikker som følge af det arbejderoprør, bygningskollapset har sat i gang.

»Alle fabrikker i industriområdet Ashulia vil blive lukket på ubestemt tid fra tirsdag på grund af uroen i arbejdsstyrken,« sagde Shahiadullah Azim, næstformand i organisationen, til AFP.

Samtidig afblæste beredskabspersonalet eftersøgningen af overlevende. Det sidste lig blev fundet søndag aften, og tirsdag bliver der holdt en særlig mindeceremoni for de mange ofre.

Ejeren af Rana Plaza og otte andre, heriblandt fabriksejerne, er blevet anholdt og tilbageholdes, mens politiet undersøger ulykken. Myndighederne beretter, at bygningens ejer på ulovlig vis byggede flere etager på og tillod fabrikkerne at have tungt udstyr, som bygningen slet ikke var designet til at holde til.

Dagens Gossip