Forhandlinger i fodboldkonflikt fortsætter tirsdag morgen

Skrevet af admin

17/03/2015

Mest læste i dag

Der er stadig ikke fundet nogen løsning i konflikten. Men parterne sidder fortsat ved forhandlingsbordet.

Det er den umiddelbare status på forhandlingerne mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen tirsdag formiddag.

- Forhandlingerne er stadig i gang, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.

Parterne har nærmet sig hinanden.

- Der er ikke så langt, som der har været (mellem parterne), siger Jakob Høyer.

Tirsdag formiddag skulle DBU's administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, have deltaget i et møde med foreningen Danske Sportsjournalister, i DBU's hovedkvarter i Brøndby.

Direktøren måtte dog melde afbud til mødet, da han skulle af sted til forhandlinger med Spillerforeningen.

Til gengæld deltager DBU-formand Jesper Møller i mødet med journalisterne trods den verserende konflikt.

Mandag sagde Jakob Høyer, at Spillerforeningen og DBU måske kunne blive enige om en midlertidig aftale, fordi det danske A-landshold står foran venskabskampe mod USA og Frankrig.

Landstræner Morten Olsen skal tirsdag klokken 13.00 holde pressemøde om spillerudtagelsen til disse kampe. Han udtager de bedste spillere, uanset om konflikten er løst før pressemødet.

Forslaget om en midlertidig aftale blev hurtigt afvist af landsholdsspiller William Kvist, som sidder med i landsholdets spillerråd og er bestyrelsesmedlem i Spillerforeningen.

Den hidtidige, kollektive aftale mellem DBU og Spillerforeningen om vilkårene for A-landsholdet udløb 1. august 2014.

I forhandlingsforløbet siden da har Spillerforeningen og DBU foretaget tre midlertidige forlængelser af den hidtidige aftale. Det sker altså ikke igen, hvis det står til spillerne.

Søndag brød forhandlingerne - igen - sammen i konflikten. Ifølge DBU, fordi Spillerforeningen krævede en lønstigning for spillerne på landsholdet.

Ifølge DBU har Spillerforeningen ønsket en ny aftale, som, hvis Danmark kvalificerer sig til slutrunder, vil betyde en samlet dyrere lønpakke på 17 procent. Det er langt fra DBU's tanke. DBU ønsker en lønbesparelse på 17 procent.

Ifølge landsholdsspilleren Lars Jacobsen har spillerne opfordret til en mere resultatorienteret løsning.

I den accepterer spillerne at få mindre del i tilskuerindtægter og en lønnedgang i test- og kvalifikationskampe for i stedet at få bonus ved slutrundekvalifikation.

U21-landsholdet og kvindelandsholdet er også en del af konflikten.

/ritzau/