Forhandlinger mellem KL og lærerne er brudt sammen

Forhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening (KL) og lærerne er efter mødet i Forligsinstitutionen fredag brudt sammen, oplyser Danmarks Lærerforening.

- Vi har netop sendt endnu et aftaleudkast til arbejdstidsaftale til KL. Det indeholder det, som KL gang på gang har efterlyst: At lærerne får samme vilkår som alle andre offentligt ansatte. Nemlig en 37 timers arbejdsuge med normale varslingsbestemmelser, regler for merarbejde og fuld ledelsesret til skolelederen til at fordele arbejdet, siger Anders Bondo, der stadig håber at nå en aftale, som forhindrer, at folkeskolen bliver kastet ud i kaotiske tilstande.

De to parter mødtes i Forligsinstitutionen her til aften. Allerede inden mødet havde flere eksperter spået, at forhandlingerne vil bryde sammen, fordi hverken KL eller lærerforeningen ville give sig i diskussionen om lærernes arbejdstidsregler.

Anders Bondo Christensen afviser, at en konflikt på folkeskoleområdet er nu uundgåelig.

- Vi har nu helt imødekommet KLs ønske om fuld ledelsesret og arbejdstidsregler som alle andre ansatte. Det er derfor helt uforståeligt, hvis KL ikke er parat til at indgå en aftale og dermed afblæse deres lockoutvarsel, siger han.

Dagens Gossip