Forhandlinger om lærernes tid er brudt sammen

Overenskomstforhandlingerne mellem kommuneforeningen KL og Lærernes Centralorganisation er natten til onsdag brudt sammen.

Det siger KL's chefforhandler, Michael Ziegler, som kalder sammenbruddet "dybt bekymrende".

- Vi kan ikke komme videre i forhandlinger, så vi står i en meget alvorlig situation. Det er jo sådan set folkeskolens fremtid, det drejer sig om, så det er dybt bekymrende.

- Nu er det op til KL's bestyrelse at tage stilling til det videre forløb, siger chefforhandleren, der også er konservativ borgmester i Høje-Taastrup, til Ritzau.

Det var forventet, at forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale for lærerne ville blive afsluttet tirsdag aften. Det skete imidlertid ikke. Forhandlingerne mellem de to parter har fra begyndelsen været langt fra hinanden.

Lærerne foreslog i sidste uge, at arbejdstidsforhandlingerne udskydes, indtil den forestående skolereform er på plads, hvilket er blevet afvist af KL.

- Vi har et meget klart udgangspunkt om at få moderniseret arbejdstidsreglerne, så de svarer til andre medarbejdergrupper. Vi har også prøvet at tage højde for den bekymring, Lærernes Centralorganisation måtte have for lærernes arbejdsvilkår.

- Derfor har vi bedt lærerne komme med konkrete bud på, hvad det er for supplerende regler, de har behov for som overbygning på den arbejdstidsmodel, vi har foreslået. Men det har vi ikke kunnet få, lyder det fra Michael Ziegler,

Han tilføjer, at det ikke er lærerne, som KL er efter - men arbejdstidsreglerne.

Skolereformen forhandles i øjeblikket på Christiansborg og skal først være færdig til maj.

Et af hovedpunkterne i reformen er en heldagsskole, som kræver, at lærerne skal have en anderledes fordeling af arbejdstiden, så der undervises mere og forberedes mindre.

Dette er lærerne imod, da det vil betyde, at de får mindre tid til forberedelse.

Hvis KL og Danmarks Lærerforening ikke bliver enige, kan det ende med, at kommunerne lockouter lærerne.

Lockout betyder, at KL ikke betaler løn til overenskomstansatte lærere under konflikten, og lærerne må ikke møde på skolen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip