Forhandlinger om sygedagpenge fortsætter til august

Alle partier bortset fra Enhedslisten, der står uden for forligskredsen, mødtes tirsdag klokken 17 med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), og efter halvanden time aftalte parterne at mødes igen efter sommeren.

»Det er en reform, som vi ikke bare lige kan lave den sidste uge inden sommerferien. Det skal vi gøre grundigt og ordentligt. Derfor aftalte vi at mødes efter sommerferien, formentlig engang i august,« siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen (V).

Venstre glæder sig over, at beskæftigelsesministeren vil droppe den såkaldte diagnoseliste med 11 livstruende sygdomme, der ifølge et tidligere udspil fra regeringen skulle være adgangsbilletten til sygedagpenge. Men partiet er bekymret for, at sygemeldte borgere, der ikke lever op til betingelserne for at få forlænget deres sygedagpenge, alligevel kan blive hængende på en offentlig ydelse i længere tid.

Regeringen lægger nemlig op til, at sygemeldte, der i dag ikke opfylder betingelserne for at få forlænget deres sygedagpenge, bliver sikret en ydelse, der i niveau svarer til kontanthjælpen. Desuden vil den sygemeldte kunne blive offentlig forsørget i mere end ét år.

»Det synes vi ikke om. Vi skal sikre, at folk kommer hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet og ikke fastholdes livsvarigt i et ressourceforløb,« siger Hans Andersen.

Han mener også, at kommunernes kontakt til sygemeldte borgere med fordel kunne fremrykkes.

»Kommunerne har først samtaler efter to måneders sygdom med den sygemeldte borger. Jeg mener, at hurtig hjælp er dobbelt hjælp, både for den enkelte og for samfundsøkonomien,« siger han.

Omkring 430.000 personer modtager hvert år sygedagpenge i Danmark.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip