Forhandlinger om vækstaftale er brudt sammen

»Det blev et meget kort møde desværre, for umiddelbart var regeringen ikke indstillet på at imødekomme det ønske, vi har om at fjerne arveafgiften, hvis pengene bliver i virksomheden, og så er der jo ikke mere at snakke om,« siger Venstre formand, Lars Løkke Rasmussen (V).

»Som det ser ud nu, kan vi jo ikke lave en aftale, når regeringen ikke er indstillet på at imødekomme vores ønske.«

Regeringen er ellers enige med Venstre, de Konservative og Liberal Alliance om at sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent. Men hvis regeringen ikke bløder op på spørgsmålet om arveafgiften, bliver der heller ingen selskabsnedsættelse.

»Pengene er der, vi insisterer ikke på, at der skal findes flere, og det fortrænger ikke et eneste af de ønsker, som regeringen selv har udmeldt i sit udspil. Derfor burde en mindretalsregering, der har brug for at få vedtaget budgetlofter, hele fundamentet under den økonomiske politik, være imødekommende over for det her,« siger Lars Løkke Rasmussen.

De tre blå partier ankom til Finansministeriet tirsdag eftermiddag med en fjernelse af arveafgiften som det eneste, fælles krav. Det er især en mærkesag for de Konservative.

»I stedet for at sende pengene i statskassen, er det altså mere sikkert for danske job, at de bliver i virksomheden til gavn for virksomhedens udvikling,« siger de Konservatives formand, Lars Barfoed (K).

Der gik kun få minutter, så var partierne ude af Finansministeriet igen. Det er uvist, hvornår forhandlingerne genoptages.

Dagens Gossip