Forkølet? Det skal du gøre

Skrevet af Aller Media

25/01/2014

Mest læste i dag

Det kan være svært for de fleste at gå igennem en lang vinter uden at fange en forkølelse eller en influenzavirus. Og når virussen endelig er ude af kroppen, kan det sagtens føles som om, det tager mindst lige så lang tid, før trætheden og matheden også er bekæmpet.

På Prevention.com kommer lægerne Christopher Czaja og Gwen Huitt fra the National Jewish Health Hospital i Denver med deres bedste råd til, hvordan du kommer hurtigt på benene igen.

Er du flad for energi her til morgen? Få de bedste tips til at føle dig mere frisk på Femina.dk

Her er deres fem bedste tips:

1) Drik masser af vand

Selvom din hals er rusten og du måske ikke føler dig tørstig, så er det vigtigt, at du drikker masser af vand, især hvis du døjer med hoste. Vandet hjælper med at fortynde den slim, du har i lungerne, så du lettere kan hoste den op, og undgår alt for mange gener bagefter pga. ømme mavemuskler og ru hals.

2) Drik varm te

Al te indeholder theophyllin, som virker afslappende på bronkierne, så det er en rigtig god idé med te, hvis du har ondt i halsen og hoster. Hvis du kan lide honning, så put gerne det i, da det smører halsen og virker irritationsdæmpende på infektionen.

Er du træt, bleg og har svært ved at koncentrere dig? Se hvad årsagen kan være på Soendag.dk

3) Tag en tur på apoteket

Der findes heldigvis flere håndkøbsmidler, som kan lindre dine gener. Piller med Ibuprofen kan fx nedsætte feberen og hjælpe mod muskelsmerterne. Du kan også få slimløsende til din hoste og næsespray til din lukkede næse.

4) Ginseng og zink

Ifølge forskning så kan zinktilskud hjælpe med at styrke immunforsvaret og forkorte en sygdomsperiode, men tag dog maksimalt 50 mg om dagen, ellers kan det virke omvendt. Ginseng øger desuden niveauet af hvide blodlegemer og vigtige immunsystem proteiner kaldet interleukiner.

5) Slap af!

Når din krop fortæller dig, at den har fanget en virus, så er det på tide at give den ro. Meld dig syg både for din egen og kollegernes skyld, og hold dig i sengen. Hvis du oven i købet bliver stresset, mens din krop kæmper med en virus, kan det forlænge din sygdomsperiode.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk  Aller Media