Forladt bjørneunge redder sig selv ved at hoppe ombord på båd

En fem måneder gammel bjørn, der var blevet forladt af sin mor, er blevet reddet fra en flod i Smokey Mountains i USA. 

Men det opsigtsvækkende var, at det var bjørneungen, der reddede sig selv. 

Den lille bjørn var blevet set i flere dage af medarbejdere ved et rafting-firma, der udbyder ture på floden ved siden af skoven. 

Den gik hvileløst og alene rundt, og efter fire dage sejlde en medarbejder ind til bredden, hvor bjørneungen ikke brugte meget betænkningstid til at hoppe ned i båden, skriver Daily Mail.

- Vi havde set bjørnen over fire dage, og der var ikke noget syn af dens mor, siger lederen af USA Raft, Matt Moses, til Knoxville Sentinel. 

- Hun var åbenlyst underernæret og virkede til at være stresset. MIne medarbejdere blev ved med at komme tilbage fra floden og spørge, hvad de skulle stille op. Vi ville ikke have, at bjørnen skulle dø siger han. 

I takt med at medarbejderne kom tættere på bjørnen, blev den vænnet til kontakt med mennesker, og pludselig tog den en beslutning. 

- I første omgang gik den mod os, men så begyndte den at svømme mod vores både. Torsdag sejlede en medarbejder så ind til bredden, hvor hun hoppede ned i båden, siger han. 

Efterfølgende blev bjørnen døbt Nolia efter floden, den blev reddet ved, og herefter blev hun afhentet af en dyreværnsorganisation, der specialiserer sig i bjørne. 

Her er hun blevet tilset af læger og har fået mad, der har hjulpet hende tilbage til hægterne. 

 

 

Dagens Gossip