Forlag nægter at udgive islamkritisk satirebog: 'Nu brænder vi bogen på et bål'

I Norge vil man destruere hele det netop færdigtrykte oplag af en ny religionskritisk bog af den norske billedkunstner Thomas Knarvik.

Sådan lyder meldingen fra forelægger Håvard Mossige fra forlaget SpreDet, der nu dropper at sende satirebogen 'InHisName' på gaden i Norge.

De nytrykte bøger skal derimod destrueres på et bogbål.

I bogen finder man flere af Thomas Knarviks satiretegninger, der retter et satirisk og kritisk blik mod de forskellige verdensreligioner – blandt andet islam og kristendommen. 

Ifølge Berlingske viser flertallet af tegningerne i bogen seksuelle eller voldelige scener, mens satirealbummets overordenede tema er overgreb.

Læs også: Endelig: Nu kommer den danske version af børnebogen, der med garanti kan få dit barn til at sove

I Danmark sender forelægger Kaare Bluitgen bogen 'InHisName' på gaden i dag, mens man derimod kommer til at gå forgæves hos de norske boghandlere, hvis man vil købe bøgen.

- Overordnet er det en ærlig sag. Vi ved ikke, hvordan folk kan finde på at reagere på bogen. Det har vi både set i forbindelse med Charlie Hebdo og de danske Muhammed-tegninger – og alle mennesker kan blive bange, siger Thomas Knarvik til Berlingske.

- Bogen er helt upolitisk fra min side – jeg er kun interesseret i de overgreb, der bliver begået i forskellige religioners navn, siger Thomas Knarvik til Berlingske.

Forlaget forklarer, at der ikke er tale om selvcensur, men at de blandt andet ikke vil udgive bogen, da den er for 'ujævn rent kvalitetsmæssig'

- Hvis jeg skal ofre livet for noget, så skal det være et projekt, som jeg tror 100 procent på. Det gør jeg ikke i dette tilfælde. Mest af alt synes jeg ikke, at bogen er god nok, har Håvard Mossinge udtalt til Verdens Gang.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip