Forlagt autocamper-nøgle koster nordjyde dyrt

En bortkommen nøgle til en autocamper koster nu en nordjysk familie mere end en halv million kroner.

Vestre Landsret har nemlig frifundet forsikringsselskabet Alm. Brand for at betale erstatning for familiens autocamper, der blev stjålet i 2009.

Autocamperen var forsynet med en elektronisk startspærre, som er næsten umulig at omgå. Derfor mener landsretten, at den ekstra nøgle til bilen lå i bilens handskerum.

Bilen var altså startet med bilens egen nøgle, og derfor slipper forsikringsselskabet for at betale erstatning.

16. oktober 2009 blev autocamperen stjålet, mens ejeren holdt fest hos familiens søn. Han anmeldte straks tyveriet til politiet og forsikringsselskabet og angav, at bilen var aflåst, startspærren var aktiveret, og at der ikke blev opbevaret nøgler i bilen.

Men han kunne kun finde den ene af de to nøgler, der var lavet til bilen. Alm. Brand afviste derfor at udbetale erstatning, da det ikke blev betragtet som et tyveri, som kunne dækkes af forsikringen.

Ankenævnet for Forsikring pålagde Alm. Brand at dække skaden, men det ville Alm. Brand ikke rette sig efter, hvorefter ejeren måtte anlægge sag.

Retten i Aalborg siger, at da ejeren ikke kan gøre rede for begge nøgler, og da start af bilen uden nøgle er ret kompliceret, har ejeren ikke løftet beviset for, at der er tale om en dækningsberettiget forsikringsbegivenhed.

Vestre Landsret er dermed enig med byretten og tilføjer, at det ikke kan udelukkes, at ekstranøglen lå i handskerummet efter familiens ferie i Kroatien kort tid før tyveriet.

Ud over tabet på de 468.000 kroner skal familien betale 80.000 kroner til dækning af Alm. Brands sagsomkostninger.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip