Forlig i regionerne: Lønstigninger på 1,97 procent

De ansatte i regionerne får i løbet af de næste to år generelle lønstigninger på 1,97 procent. Dermed får ansatte i kommunerne og regionerne de samme lønstigninger. Det fremgår af det forlig som regionerne og FOA, AC, Sundhedskartellet og KTO indgår her til aften.

- Forliget er et kriseforlig, som ligger helt på linje med forliget for de ansatte i kommunerne, siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA og fortsætter:

- Dermed er der desværre tale om et lige så magert forlig som det kommunale, og det indebærer en risiko for, at reallønnen kan komme i fare, hvis priserne stiger for meget. Det er jeg rigtigt bekymret for, men jeg har også måtte erkende, at dette års overenskomstforhandlinger finder sted under nogle endog meget stramme økonomiske vilkår.

Som noget nyt ændres den særlige reguleringsordning i regionerne. Ordningen skal sikre, at de regionalt ansattes lønudvikling følger med de privatansattes. Finansministeren har villet afskaffe reguleringen, men den eksisterer altså fortsat i både regioner og kommuner. Det nye er, at reguleringen fremadrettet opgøres af kommuner og regioner hver for sig.

Dagens Gossip