Forligsmand: Snarlig afklaring på lønstrid i Norwegian

Strejketruslen fra piloterne hænger stadig over forhandlingerne mellem piloter og Norwegian, men efter mange timers forhandlinger tyder det på, at parterne nærmer sig hinanden.

Den norske forligsmand Nils Dalseide håber, at der kommer der en afklaring i løbet af en time.

- Vi ser en noget større mulighed nu end for nogle timer siden. Vi arbejder på overtid, fordi der er en mulighed for at komme i mål, siger forligsmand Nils Dalseide kort før klokken ni mandag morgen til norsk tv NRK.

Han indrømmer, at forhandlingerne begynder at tære på kræfterne.

- Vi er trætte. Vi har forhandlet hele natten non stop, siger han.

Indtil videre er flyene fra Norwegian lettet som planlagt, og passagererne skal møde op i lufthavnene som normalt.

- Vi beder passagererne om at forholde sig til afgangene som sædvanligt, indtil der eventuelt bliver givet ny besked, oplyser lavprisflyselskabets norske informationschef Lasse Sandaker-Nielsen til nyhedsbureauet NTB.

Forligsmand Nils Dalseide sagde ved 19-tiden søndag aften, at der fortsat er fare for en strejke, men at det har været en vis bevægelse mellem parterne.

- Afstanden er for øjeblikket for stor, men vi er i færd med at arbejde med den. Det afgørende er, hvad parterne har at bidrage med.

- Der er en god dialog, og den givet i hvert fald muligheder, så hvis parterne virkelig ønsker en løsning, så skulle det være muligt, sagde han.

Over 600 norske, svenske og danske piloter i lavprisflyselskabet risikerer at gå i strejke mandag på grund af en strid om lønaftaler.

Norwegians struktur skal ændres, og piloterne bliver fremover ansat i nye datterselskaber og ikke moderselskabet.

Piloterne frygter for deres løn- og arbejdsaftaler, og piloternes fagforening har derfor forhandlet med Norwegian siden fredag for at finde en løsning på konflikten.

Fristen udløb ved midnatstid søndag, men parterne valgte at fortsatte møderne natten til mandag bag lukkede døre i arbejdsretten i Oslo.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip