Formand klar til at sælge B&O

Skrevet af admin

22/12/2014

Mest læste i dag

Efter endnu en skuffende nedjustering går B&O-formand Ole Andersen i gang med en omfattende gennemgang af selskabets fremtid, der i sidste ende kan medføre et salg af koncernen.

- Vi skal afklare, om vi har for mange ben, og om vi overhovedet har størrelsen til at producere tingene lønsomt. Her kigger vi også på alle strukturelle muligheder, og et salg er ikke udelukket, siger Ole Andersen til Finans.

Han freder foreløbigt koncerndirektør Tue Mantoni, men understreger samtidig overfor Finans, at udviklingen med det seneste skuffende regnskab er uholdbar.

- Det er vigtigt at huske, at virksomheden er blevet omstillet, så vi har et stærkt produktprogram og den bedste pipeline i mange år. At vi så senest må nedjustere, fordi vi ikke er i stand til at levere produkterne er simpelthen for ringe, siger han.

Nu lægger Bestyrelsesformanden op til, at det danske designklenodie altså kan ende med at blive solgt helt eller delvist - hvis for eksempel en kinesisk køber, skulle vise interesse, og en revurdering af hele selskabet viser, at det giver bedst mening.

- Selv om vi har været gennem mange kriser, har vi stadig et stærkt brand. Senest er vi blevet kåret til et af de stærkeste brand i Tyskland.

- Guderne skal vide, at det her er en svær case. Men hvis der opstår interesse fra en køber i Kina, så kigger vi på det, siger Ola Andersen til Finans.

/ritzau/