Formand for moské: Det skal være muligt for myndighederne at fyre imamer

Skrevet af admin

29/02/2016

Dagens topnyheder

Det skal være muligt at fyre en imam i Danmark. Det mener Muhammad Zakaria Khan, imam og formand for Nusrat Djahan Moskéen i Hvidovre.

- Det skal være muligt at fyre imamer. Myndighederne burde have mulighed for at fyre en imam, hvis imamen skaber problemer i samfundet og går imod den danske lovgivning, siger Muhammad Zakaria Khan.

Debatten om imamer og deres undervisning er på ny kommet på banen, efter at imamen Abu Bilal i Grimhøjmoskéen har undervist i, at utro kvinder ifølge sharialovgivningen skal straffes med piskeslag og i værste fald stening.

Det har TV2 afsløret ved at filme med skjult kamera til et seminar for kvinder i Grimhøjmoskeén i Aarhus

Det ligger langt fra den måde, der undervises i Islam i Nusrat Djahan Moskéen.

- Vi underviser ikke i sharialovgivningen, som disse imamer forkynder den, og det kan ikke indføres i Danmark. Vi praktiserer den rigtige sharia, som Koranen foreskriver den, hver dag i Danmark. Vi er bundet af Islam og dens sharia til at leve efter det lands love, som vi bor i. Så det skal vi gøre.

- Hvis nogen vil have noget at vide om sharialovgivningen, så er det okay at oplyse dem om lovgivningen, for alle har ret til at få viden, siger Muhammad Zakaria Khan.

Ifølge Muhammad Zakaria Khan bliver der undervist i, hvad der står i Koranen, og der har han ikke læst noget om, at man skal praktisere dødsstraf eller stening for utroskab eller for at forlade islam.

- Jeg har ikke læst, at man skal stene nogen til døden i Islam. Det har jeg ikke fundet stående noget sted i Koranen. Det er en fortolkning, og det er en forkert besked at sende til folk, siger han.

/ritzau/