Formel 1-boss: Lad nu Hamilton og Rosberg køre ræs

Mercedes-kørerne Lewis Hamilton og Nico Rosberg er flere gange i år kollideret, når de har kæmpet om at vinde i Formel 1.

For tre dage siden ramte de to racerkørere hinanden på sidste omgang i østrigske Spielberg i en direkte duel om sejren. Kollisionen betød, at Rosberg endte nede på fjerdepladsen, mens Hamilton nappede sejren.

I øjeblikket overvejer Mercedes at give Hamilton og Rosberg forbud mod at foretage risikable overhalinger af hinanden.

Hvis det bliver tilfældet i resten af sæsonen, så går Mercedes-teamet stik imod Formel 1-bossen Bernie Ecclestones ønske.

- Jeg mener, at man bør lade dem køre ræs.

- Hvis de foretager sig noget dumt, så har vi løbskommissærerne til at tage sig af det.

- Tilskuerne ønsker ikke, at holdene blander sig. Det vil ikke være godt for hverken sporten eller fansene, siger Ecclestone til avisen The Telegraph.

Den 85-årige Formel 1-boss har allerede fortalt sin holdning direkte til Mercedes-chef Toto Wolff.

- Hvis Lewis kan vinde, så lad ham vinde. Det samme med Nico. Lad være med at blande jer, siger Ecclestone.

- Forestil jer, hvis vi er henne i sæsonens sidste racerløb, og at en af dem får at vide, at de ikke må overhale, så det afgør verdensmesterskabet. Det vil ikke være godt for Formel 1 og heller ikke Mercedes, siger han.

En af Formel 1-sportens koryfæer, den tidligere kører og teamleder Jackie Stewart, har en anden holdning.

- Hvis det var mig, der bestemte på holdet, så ville jeg før femtesidste omgang fortælle kørerne, at nu skal de holde deres positioner, siger Stewart til Reuters.

- Begge kørere er meget talentfulde, og jeg har stor respekt for dem. Men desværre, hvis jeg var chef for Mercedes-Benz eller marketingchef, så ville jeg fortælle dem, at vi skal have bilerne i mål.

- Jeg håber, at kørerne forstår, at de tjener en stor sum penge på at køre bilerne. Det handler ikke om, hvad de vil, siger Jackie Stewart.

Formel 1-sæsonen fortsætter i denne weekend på engelske Silverstone.

Nico Rosberg topper VM-stillingen med 153 point foran Lewis Hamilton med 142 point.

/ritzau/

Dagens Gossip