Formel 1-bosser vil ændre reglementet i jagt på tv-seere

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

Cheferne for holdene i Formel 1 vil mødes i Schweiz tirsdag for at blive enige om et nyt reglement i motorsportens fineste klasse. Det sker primært for at forsøge at tage hånd om svigtende seertal.

Den bramfrie administrerende direktør for Formel 1-serien, Bernie Ecclestone, påstår i et interview med den britiske avis Daily Mail, at sporten "aldrig har været i dårligere stand". Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Der har længe været håb om, at ændringer af reglementet kan træde i kraft allerede inden 2017-sæsonen.

Det skal ske for at imødekomme den dominans, som Mercedes har haft i sporten de seneste år.

Mercedes har vundet 32 af de 38 løb, der er blevet kørt, siden reglementet sidst blev ændret i 2014.

Hvis der ikke bliver fundet fælles forståelse for en ændring af reglementet inden 1. marts, er det usandsynligt, at der bliver indført nye regler før 2018.

- Vi må se, hvad vi kan blive enige om i vores forsøg på at gøre sporten bedre. Det er det, vi alle vil, siger McLarens løbsdirektør, Eric Boullier, ifølge AFP.

- Alle har deres egne meninger. Vi går ind for at gøre sporten mere spændende og hurtigere. Kørerne vil også være glade, hvis de får en hurtigere bil. Det vil være en fiasko, hvis det ikke lykkes at ændre reglementet, siger Boullier.

Et afgørende skridt mod en mere jævnbyrdig sport kan ifølge AFP være at reducere vigtigheden af motorkræfter.

Det kan dog møde modstand fra Mercedes og Ferrari, der udstyrer otte af Formel 1's 11 hold med motorer.

- Den største fare er fristelsen for at stemme ud fra sine egne interesser frem for, hvad der er bedst for sporten, siger Adrian Newey, teknisk direktør for Red Bull.

/ritzau/AFP