Formel 1-chef: Kvalifikationsformat kan blive lavet om

Skrevet af admin

19/03/2016

Dagens topnyheder

Kvalifikationsformatet kan blive lavet om allerede til næste Formel 1-grandprix i Bahrain om to uger, hvis alle hold er enige.

Det siger Bernie Ecclestone, der er administrerende direktør for organisationen bag Formel 1, ifølge Reuters.

- Formatet var FIA's (Den Internationale Motorsportsunion) idé.

- Vi kan ændre kvalifikationen, hvis vi kan blive enige med dem om at ændre reglerne. Ellers kan vi ændre det, hvis alle hold er enige med os om at ændre reglerne, siger Bernie Ecclestone.

Udtalelserne falder samme dag, som sæsonens første kvalifikation blev kørt i Melbourne. Her skulle et nyt elimineringsformat øge spændingen, men i stedet medførte det, at racerne blev næsten lige så lang tid i garagen som på banen.

Med tre minutter tilbage af den tredje og sidste kvalifikationsrunde (Q3) holdt alle racerne i sine garager i stedet for at kæmpe til det sidste om pole position.

På det tidspunkt var Kevin Magnussen allerede elimineret som den første kører i Q2. Danskeren starter derfor som nummer 15 ud af feltets 22 racere i søndagens løb.

Både Magnussen og flere andre kørere har allerede været ude for at kritisere formatet, der ikke har haft den ønskede effekt. Det samme har flere ledere på de forskellige hold samt eksperter.

- Jeg savner det gamle system. Det foretrækker jeg. Jeg håber, at det bliver lavet om til Bahrain (næste Formel 1-løb, red.), sagde Kevin Magnussen tidligere lørdag til Ritzau.

/ritzau/