Formel 1-legende siger stop - for anden gang

Den syvdobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher stopper karrieren efter denne sæson.

Det siger tyskeren forud for weekendens japanske grand prix på Suzuka-banen.

- Time to say goodbye. Jeg har mistet motivationen og energien, siger den 43-årige Mercedes-kører ifølge dpa.

Schumacher indstillede også karrieren tilbage i 2006. Men efter at have siddet ude i tre år vendte han tilbage til motorsportens kongeklasse i 2010.

De seneste tre sæsoner hos Mercedes har dog været en sportslig skuffelse for den tidligere så dominante Schumacher.

Kun én gang i 52 løb efter sit comeback er Schumacher kommet på podiet. Det var ved det europæiske grand prix i Valencia tidligere i denne sæson.

- Jeg stopper, selvom jeg fortsat er i stand til at konkurrere mod de bedste i verden. Det er et faktum, som gør mig stolt, og det er derfor, jeg aldrig har fortrudt mit comeback.

- I løbet af den seneste måned tvivlede jeg på min motivation og energi til at blive ved. Det er ikke min stil at fortsætte, hvis jeg er ikke er 100 procent. Med beslutningen om at stoppe er jeg lettet, lyder det fra Schumacher.

Den sportslige nedtur betød, at Schumacher ikke fik sin kontrakt med Mercedes forlænget. Det blev slået fast i sidste uge, hvorefter Mercedes meddelte, at Lewis Hamilton skiftede til teamet fra McLaren.

Schumacher har i sin karriere vundet 91 grand prix-sejre, hvilket er rekord, og tyskeren er indehaver af et hav af rekorder i Formel 1. Schumachers syv VM-titler kan ingen andre matche.

Tyskeren fik sin debut i 1991 og vandt først to VM-titler med Benetton i 1994 og 1995, mens han med Ferrari vandt fem VM-titler på stribe fra 2000 til 2004.

Schumacher har seks løb tilbage af sin karriere, inden den er helt slut.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip