Formel 1 udskyder nyt kvalifikationssystem

Skrevet af admin

27/02/2016

Mest læste i dag

Det var meningen, at Kevin Magnussen og de øvrige Formel 1-kørere skulle dyste mod hinanden i et anderledes kvalifikationssystem allerede i sæsonens første grandprix i Melbourne 18.-20. marts.

Men folkene bag det nye system er stødt ind i problemer med at få softwaren klar til tiden og har derfor bedt om at få det udskudt til senere på sæsonen.

Systemet kommer først til at fungere i det femte grandprix, fortæller Formel 1-bossen Bernie Ecclestone lørdag til den engelske avis The Independent.

- Det skulle egentlig være indført til sæsonstart, men vi bliver ikke færdige med softwaren til tiden.

- Derfor bliver kvalifikationen først ændret i Spanien, siger Ecclestone med henvisning til sæsonens femte grandprix i Barcelona i maj.

Dermed skal Magnussen og de øvrige kørere bruge det gamle kvalifikationssystem i de fire første grandprixer.

Ændringen af kvalifikationssystemet blev vedtaget med enstemmighed blandt Formel 1-holdene, mens Ecclestone ønskede et andet system.

- Det var ikke min idé. Det var ikke det, jeg ønskede, siger den 85-årige brite.

Kvalifikationen til Formel 1-grandprixer bliver i øjeblikket afviklet i tre afdelinger, hvor de dårligste bliver siet fra efter første og anden runde, indtil de ti hurtigste kørere er tilbage i tredje runde, den såkaldte Q3.

Mens der nu er indlagt en pause mellem de tre afdelinger, kommer kørerne fremover og fra og med grandprixet i Barcelona til at blive elimineret gradvist i samme session.

Kampen om den eftertragtede poleposition kommer til sidst til at være et anliggende mellem to kørere. Det sker for at øge spændingen og oplevelsen for tilskuerne.

/ritzau/