Formel 1-verdenen lovpriser afdøde Bianchi

En hel Formel 1-verden stod lørdag morgen op til nyheden om, at racerkøreren Jules Bianchi fredag døde af de kvæstelser, han pådrog sig i en ulykke tilbage i oktober sidste år.

Racerkøreren har været indlagt på et hospital i Nice, siden han returnerede fra Japan, hvor ulykken skete i oktober.

Selv om det næppe var et chok, at den 25-årige franskmand er død efter ni måneder i koma, er tidligere kolleger, konkurrenter og ledere i sorg over tabet.

Den fornemmelse får man hurtigt, når man ser deres reaktioner lørdag formiddag.

- Vi er rystede i vores grundvold over, at Jules har tabt den meget hårde kamp. Det var et privilegium at have ham på vores hold, meddeler Manor-teamet, som er lavet på resterne af Marussia-teamet, hvor Jules Bianchi kørte.

- Ord kan ikke beskrive, hvad hans familie og hele sporten har mistet. Jeg kan kun sige, at det var mig en glæde at have kendt dig og have kørt med dig, lyder ordene fra briten Max Chilton, som var Bianchis sidste holdkammerat hos Marussia.

Jules Bianchi forulykkede ved et grandprix i Japan i efteråret, hvor han i sin racer røg af banen og hamrede ind i et køretøj, som i forvejen var i færd med at trække en anden forulykket bil væk.

Han har ikke været ved bevidsthed siden, og hans far udtalte for nylig til medierne, at håbet var ved at være svundet for familien.

- Jules, du vil altid være i vores hjerter hos Ferrari, skriver det store Formel 1-team på Twitter. Jules Bianchi var testkører hos Ferrari tidligt i sin karriere.

Også konkurrenten, den langt mere erfarne McLaren-kører Jenson Button, har skrevet om sin sorg på Twitter lørdag.

- I den forgangne nat har vi mistet et i sandhed godt menneske og en ægte fighter, skriver han, mens Bianchis landsmand og ven, Lotus-køreren Romain Grosjean, er lidt mere kortfattet:

- Jeg vil savne dig så forfærdeligt min ven, skriver han.

Bianchis ulykke skete den 5. oktober sidste år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip