Formentera på danskernes rejsekort i 2014

Der er længe mellem, at der dukker nye rejsemål op i eller omkring Middelhavet. Det skyldes ikke manglende lyst hos rejsearrangørerne til at præsentere nyheder men snarere, at næsten alle attraktive destinationer for længst er sat på danskernes rejsekort.

Men til sommer er der godt nyt fra Spies. Her præsenteres Ibizas naboø, Formentera, der har Middelhavets svar på de caribiske strande.

Øen, der med omkring 10.700 indbyggere er den mindste af De Baleariske Øer, bliver tilgængelig, når Spies den 10. maj åbner ugentlig lørdagstrafik fra København til Ibiza. Herfra er der en sejltur på kun 30-35 minutter til Formentera, der lokker med smuk natur og en afslappet stemning i et miljø, hvor der er færre turister end på naboøerne Mallorca og Ibiza.

Læs også: Mange danskere vil holde ferie i badevenligt ørkenland

Selv om Formentera er beskeden i størrelse, byder den på et udmærket restaurantionsliv, hyggelige barer, gode shoppingmuligheder og ikke mindst smukke, kridhvide strande med krystalklart vand. Der findes en strand for enhver smag på Formentera. Fra de lange sandstrande på øens nordøstlige del, Illetes og Llevant, til mindre badevige som Es Pujols, Cala Saona eller Cala en Baster.

Spies har tre hoteller i Es Pujols, som er det største turistområde på Formentera. Heller ikke her er det lokale miljø oversvømmet af turister. Når man vil holde en pause fra livet på badestrandene, opleves øen bedst på en cykel, som kan lejes på nærmest hvert gadehjørne.

Ibiza og Formentera byder på vidt forskellige rejseoplevelser. Det er muligt at kombinere to rejsemål på Ibiza eller tage en uge på Formentera og en uge på Ibiza. Det er let at komme mellem de to øer, idet der i højsæsonen afgår to både i timen til og fra Ibizas ”hovedstad” Eivissa.

Dagens Gossip