Formodede al-Qaeda-terrorister anholdt i Spanien

Der er tale om en algerisk og en marokkansk mand, som blev anholdt i byerne Zaragoza og Murcia, oplyser det spanske indenrigsministerium ifølge CNN. TV-stationen skriver, at der ikke umiddelbart er noget der tyder på, at de to formodede terrorister havde planer om et forestående angreb.

I en pressemeddelelse fra Indenrigsministeriet forlyder det, at de to arresterede har en profil, der minder om den, man har identificeret hos de to mænd, der formodes at stå bag bombeangrebet ved Boston Marathon.

I både Boston og Spanien formodes de mistænkte at være blevet radikaliseret via internettet, i chatrum og internetfora. I begge tilfælde har de mistænkte desuden brugt internettet til at finde opskrifter på, hvordan man fremstiller bomber, oplyser en unavngiven kilde fra ministeriet.

De to mænd, der er blevet anholdt i Spanien, har været overvåget i mere end et år, og anholdelserne er sket på baggrund af et samarbejde mellem myndighederne i Spanien, Frankrig og Marokko. Indtil nu er i alt 13 mistænkte islamistiske terrorister blevet anholdt, oplyser indenrigsministeriet.

Spansk politi slog til mod de to mænd dagen efter, det kom frem, at to personer med relation til al-Qaeda i Iran var blevet arresteret i Canada. Her havde de angiveligt planlagt et terrorangreb på et passagertog, men det forhindrede politiet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip