Formodet flykaprer gav sejrstegn til pressen efter retsmøde

Den mand, der er mistænkt for at have kapret et EgyptAir-passagerfly tirsdag og tvunget det til at lande på Cypern, er under et retsmøde onsdag blevet varetægtsfængslet i foreløbigt otte dage.

Anklageren fortalte i retten i Larnaca på Cypern, at den 58-årige egyptiske Seif al-Din Mohamed Mostafa risikerer at blive dømt for flykapring, kidnapning, hensynsløs og truende adfærd og overtrædelser af antiterrorloven.

Den tiltalte ytrede ikke et eneste ord i retten, men da han forlod retsbygningen i en politibil, strakte han pegefinger og langemand ud i et v og gav sejrstegnet til de fremmødte journalister.

Mostafa, som har en cypriotisk ekskone, vil først under et senere retsmøde blive formelt sigtet, og først på det tidspunkt forventes han at skulle forholde sig til tiltalen.

Cypriotiske myndigheder har beskrevet Mostafa som "psykisk ustabil" og afvist, at sagen er terrorrelateret.

Han er anklaget for at tvinge det egyptiske indenrigsfly til at lande på Cypern ved at true med at detonere et selvmordsbælte, der dog senere viste sig ikke at være ægte.

Myndighederne mener, at hans motiv for at kapre flyet med de 55 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord på vej fra Alexandria til Kairo var personlige og relateret til hans cypriotiske ekskone, med hvem han angiveligt har børn.

Kapringen udløste et seks timer langt gidseldrama i den internationale lufthavn i Larnaca.

Langt de fleste passagerer fik dog hurtigt lov til at forlade flyet. Kun en håndfuld udenlandske passagerer og flere besætningsmedlemmer blev holdt tilbage.

Til sidst kom kapreren ud med hænderne over hovedet og overgav sig til politiet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip