Formodet hjemmerøver sigtes efter grov paragraf

Anklagemyndigheden på Bornholm vurderer et hjemmerøveri i Rønne til at være omfattet af straffelovens grove røveribestemmelse. Det oplyser anklager Pernille Munch fra Bornholms Politi tirsdag til Ritzau.

Ved røveriet trængte en gerningsmand fredag morgen i sidste uge ind til en 81-årig kvinde på Østergade i Rønne. Politiet har oplyst, at røveren tapede kvinden på mund og hænder.

Mandag anholdt politiet en 37-årig mand i sagen. Han menes at være gerningsmanden, og tirsdag er manden blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Bornholm med krav om varetægtsfængsling.

- Han bliver sigtet for røveri i hjemmet og for at have foretaget hævninger på kvindens dankort, fortalte Pernille Munch til Ritzau inden retsmødet.

Ifølge Bornholmstidende.dk har retten valgt at varetægtsfængsle manden i foreløbig fire uger. Som led i begrundelsen for fængslingen nævner retten blandt andet, at manden er afhængig af spil, og at han tidligere er straffet.

Ifølge Pernille Munch anser anklagemyndigheden sagen som et såkaldt egentligt hjemmerøveri. Et egentligt hjemmerøveri anses som særligt alvorligt, fordi det dækker over, at en gerningsmand trænger ind i et privat hjem med det formål at røve.

Et egentligt hjemmerøveri straffes derfor i udgangspunktet langt hårdere end for eksempel et indbrud, hvor tyven bliver overrasket under indbruddet og måske anvender vold eller trusler for at slippe væk, hvorved han bliver til røver.

For et par år siden blev lovgivningen på området skærpet, sådan at et egentligt hjemmerøveri i udgangspunktet skal give fem års fængsel.

De nærmere detaljer om fredagens hjemmerøveri, og hvordan politiet fandt frem til den formodede gerningsmand, holdes endnu skjult.

Af hensyn til politiets videre efterforskning af sagen valgte dommeren nemlig at efterkomme anklagemyndighedens ønske om at holde tirsdagens retsmøde for lukkede døre, skriver Bornholmstidende.dk.

Det betyder, at mandens forklaring og anklagemyndighedens foreløbige beviser i sagen er blevet fremlagt i en del af retsmødet, som offentligheden ikke har haft adgang til. Kun anklagemyndighedens sigtelse mod manden er offentlig.

/ritzau/

Dagens Gossip