Formodet islamist anholdt for homomord i Bangladesh

Bevæbnet med macheter og pistoler trængte mindst seks mænd i april ind i en lejlighed i Bangladesh og dræbte to homoseksuelle aktivister.

Søndag har politiet anholdt en 37-årig mand, som de mener deltog i angrebet sidste måned. Det meddeler politiet i hovedstaden Dhaka.

- Han er medlem af gruppen Ansarullah Bangla, siger talsmand Maruf Hossain Sorder.

Ansarullah Bangla er en militant islamistisk organisation, som har været forbudt i landet siden 2015. Gruppen har tidligere taget ansvaret for flere brutale mord på ateistiske bloggere.

Den anholdte mand nægter sig skyldig. Men ifølge politiet var han i besiddelse af en af de to pistoler, der blev brugt ved mordene i april.

Et af ofrene, Xulhaz Mannan, var redaktør af magasinet Roopbaan for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. Sammen med det andet offer, Mahbub Tonoy, arbejdede han desuden for en amerikansk bistandsorganisation.

Begge havde modtaget trusler på grund af deres arbejde for homoseksuelle rettigheder. Det overvejende sunnimuslimske Bangladesh er blevet ramt af en byge af vold mod sekulære og religiøse minoriteter. Siden april er syv mennesker blevet hakket ihjel.

Ud over de to aktivister drejer det sig om en buddhistisk munk, en sufileder, en liberal professor, en ateistisk aktivist og en hinduistisk skrædder, som skal være kommet med nedsættende kommentarer om profeten Muhammed.

Islamisk Stat (IS) har taget skylden for flere ugerninger, blandt andet for mordet på den liberale universitetsprofessor, som hed Rezaul Karim Siddique. Han blev angrebet bagfra med macheter, da han var på vej til busstationen i byen Rajshahi.

Ikke desto mindre insisterer myndighederne på, at Islamisk Stat ikke opererer i Bangladesh.

Ifølge analytikere udgør militante islamister en voksende trussel i landet, og det vakte voldsomme protester fra tilhængere, da lederen af landets største islamistiske parti tidligere på ugen blev henrettet.

Motiur Rahman Nizami var blevet kendt skyldig i drab og voldtægt.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip