Formodet kapringsforsøg udløser terrorfrygt i London

Ifølge et vidne fra flyet, der har talt med den pakistanske TV-station Geo TV, forsøgte to kraftigt byggede mænd at tvinge sig adgang til cockpittet. Andre vidner fortæller, at de to mænd fremsatte adskillige trusler. Mændene er anholdt på grund af mistanke om, at de har været til fare for flysikkerheden.

Alle passagerer har ifølge Sky News forladt flyet, der var blevet kørt til et afsides hjørne af lufthavnen - en procedure, der er normal i tilfælde af mistanke om en terroraktion.

Flyet, et Boing 777, var på vej til Manchester, da det blev omdirigeret og beordret til lande i Stansted Lufthavn i Essex uden for London.

Til Sky News fortæller en kilde fra luftfartselskabet Pakistan International Airlines, at flykontrollen 25 minutter forud for den planlagte landing i Manchester kontaktede piloten og beordrede ham til at flyve til Stansted - tilsyneladende efter flykontrollen havde modtaget informationer fra britiske sikkerhedsmyndigheder.

BBC skriver, at det var piloten, der advarede myndighederne om, at der var noget galt på flyet.

Samtidig blev flere af det britiske flyvevåbens Typhoon-kampfly sendt i luften for at sikre, at flyet fulgte ordren. Passagerflyet med nummeret PK709 landede sikkert i Stansted, hvor en halv snes redningskøretøjer stod opmarcheret til at tage imod det.

Det er to dage siden, at to mænd overfaldt og dræbte en britisk soldat med knive og kødøkse i London-bydelen Woolwich. Premierminister David Cameron udtalte i den forbindelse blandt andet, at Storbritannien »aldrig vil overgive til terror af nogen slags«.

Det er ikke bekræftet, at fredagens hændelse var et led i en terrorhandling.

Dagens Gossip