Formodet krybskytte dræber fire i Østrig

Den østrigske avis der Standard skriver, at mandens hus i byen Melk vest for Wien, tirsdag eftermiddag stadig var omringet af militær og specialstyrker i blandt andet pansrede køretøjer, samt af politi. Manden har barrikaderet sig i huset, hvor det formodes, at han har gemt et større våbenlager, heriblandt håndgranater.

De blodige begivenheder startede natten til tirsdag, da manden blev standset i en skov ved byen Annaberg mistænkt for krybskytteri, men hvor han nåede at flygte.

I den efterfølgende biljagt skød han to politibetjente samt en ambulancefører, og senere skød han også et gidsel, som han havde taget med.

Manden havde ifølge der Standard været under overvågning i længere tid i relation til krybskytteri, og natten til tirsdag fik politiet meldinger om, at der var en krybskytte løs ved Annaberg, hvorefter politiet rykkede ud og etablerede en vejspærring.

Ved vejspærringen skød og dræbte den formodede krybskytte derefter en politibetjent og sårede en anden, og dræbte kort efter føreren af en ambulance, der rykkede til hjælp.

Manden flygtede fra vejspærringen til fods, men trådte efter et par kilometer ud foran en anden patruljevogn, hvor han dræbte en af betjentene og tog andre som gidsler. Med dem flygtede han til det hus, hvor han tirsdag eftermiddag sad barrikaderet.

Politiet har af hensyn til gidslerne anmodet medierne om ikke at offentliggøre detaljer om aktionen.

Dagens Gossip